DUURZAME VISSERIJ DUURZAME VISSERIJ DUURZAME VISSERIJ

DUURZAME VISSERIJ: VOOR HET BEHOUD VAN GRONDSTOFFEN VOOR TOEKOMSTIGE GENERATIES

Voor Sheba is het een prioriteit onze katten van een overheerlijke en integere maaltijd te kunnen voorzien. Zowel door verantwoorde inkoop van de beste grondstoffen als door ons productieproces. DUURZAME VISSERIJ We geloven dat écht goed eten niet alleen ontstaat door deskundige bereiding, maar ook door het gebruik van geselecteerde ingrediënten die met zorg zijn verkregen. Om ons te ondersteunen bij onze doelstellingen voor duurzame ontwikkeling, werken we samen met de Marine Stewardship Council. Dit is een internationale organisatie zonder winstoogmerk, die inspanningen om de oceanen en haar bewoners te beschermen en te behouden erkent en beloont. Wanneer je het blauwe MSC-keurmerk op Sheba-producten ziet, kun je erop vertrouwen dat alle vis in dat product afkomstig is van een traceerbare en duurzame bron.

DUURZAME VIS VAN SHEBA

Momenteel bevat 83%* van de Sheba-visrecepten het blauwe MSC-keurmerk. Dit is slechts een eerste stap: voor 2020 streeft Sheba ernaar om voor 100% van onze heerlijke visproducten grondstoffen te gebruiken die voldoen aan de criteria voor duurzame vis. Dit betekent goed en duurzaam kattenvoer waarvan jij en zelfs je meest veeleisende gezelschapsdier met een goed gevoel van kunnen genieten.

DUURZAME VISSERIJ

WAT IS
DUURZAME
VISSERIJ?

Wanneer u het blauwe MSC-keurmerk op een product ziet, kun je erop vertrouwen dat het:

Gewonnen is uit een gecertificeerde duurzame bron - Elke MSC gecertificeerde visserij is onafhankelijk beoordeeld op zijn specifieke impact op wilde vispopulaties en de ecosystemen waarvan ze deel uitmaken.

Met zorg behandeld is - MSC-gecertificeerde vis en zeevruchten worden in de hele supply chain, van oceaan tot bord, gescheiden van niet-gecertificeerde vis en zeevruchten. Het wordt duidelijk gelabeld, zodat het kan worden herleid naar een gecertificeerde duurzame visserij.

Betrouwbaar is - Regelmatige DNA-testen hebben aangetoond dat producten voorzien van het MSC-keurmerk correct zijn gelabeld. Je kunt erop vertrouwen dat de vis is wat de verpakking zegt.

Geloofwaardig is - Al meer dan 20 jaar werkt MSC samen met wetenschappers, visserijen, producenten van visproducten en merken om hun normen te ontwikkelen en duurzame visserij te bevorderen. Het MSC wordt erkend door zowel de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties als het Global Sustainable Seafood Initiative.

*% van Sheba-visproducten in Europa hebben het MSC-keurmerk

ONTDEK ALLE OVERHEERLIJKE MSC GECERTIFICEERDE PRODUCTEN VAN SHEBA

MARS DUURZAME VIS

Vis en schaaldieren vormen een belangrijk onderdeel van het dieet van veel huisdieren en mensen wereldwijd. Bij Mars streven we ernaar steeds meer duurzame methoden te onderzoeken en te implementeren om deze waardevolle bron te gebruiken. Op deze manier kunnen we onze producten die vis bevatten blijven aanbieden op een manier die gezond is voor mens, dier en milieu.

ONTDEK MEER

MARS "DUURZAAM IN EEN GENERATIE" PLAN

De wereld staat voor grote uitdagingen. Armoede, watertekort, klimaatverandering en andere sociale- en milieukwesties beperken het potentieel van mensen, gemeenschappen en bedrijven. Lees meer over de aanpak van Mars met betrekking tot het aanpakken van deze uitdagingen.

ONTDEK MEER